Tere tulemast!

Kuidas valmistada aeglase mahlapressiga tofut

05.07.2016
Kuidas valmistada aeglase mahlapressiga tofut

Kuidas valmistada aeglase mahlapressiga tofut

Koostisosad:

Töötlemata sojaoad - 300 g
Vesi - 960 ml
Jäme meresool - 1 spl
Valge riisiäädikas - 1 spl

Valmistamine:

Leota sojaube 960 ml vees üleöö (8-12 tundi) või kuni oad ei ole enam kortsulised. NB: Kuuma ilma korral mitte jätta katmata ube rohkem kui üheks päevaks toatemperatuurile likku.

Pane mahlapress tööle ning tõsta keskmise lusika või kulbi abil ubade ja vee segu (vahekorras 1:1) mahlapressi. Kasuta ära kogu vesi ja kõik sojaoad. Vesi väldib pigistuskruvi kinnikiilumist ja ka tulemus jääb parem.

Sojajäägid väljutatakse jääkide väljutusava kaudu, sojapiim mahla väljutusava kaudu. Soovi korral: Saadud sojapiima võib teist korda mahlapressist läbi lasta, et saada pehmem ja ühtlasem sojapiim, millest tuleb ka pehmem tofu. Korduva filtreerimiseta saab tofu teralisem ja tahkem.

Sega omavahel äädikas ja sool.

Vala sojapiim kuumutatud kastmepannile seda pidevalt segades, et vältida nakkumist.

Kohe, kui sojapiim hakkab keema, vähenda kuumust keskmisele ning lisa soola-äädika segu.

Sega 2-3 korda väga aeglaselt keskmisel temperatuuril ja lase sojapiimal hakata kalgenduma (tekivad klombid).

Kui segu on kalgendunud ja näeb välja nagu kohupiim, eemalda pann tulelt.

Aseta tofuvorm suurde kaussi, nii et selles oleks piisavalt ruumi äravoolava vee jaoks, ning vooderda see komplektis oleva riidega. Kühvelda pehme sojamass vooderdatud vormi.

Mässi riie ühtlaselt sojamassi peale ja pane kaas vormile peale. Aseta mahlapressi presskruvi või muu raskus kaane peale, nii et liigne vedelik saaks tofumassist välja pressitud. Umbes 30 minuti pärast on kodutehtud tofu valmis söömiseks.

Eemalda ettevaatlikult tofu vormist ja serveeri kohe; valmista sellest oma lemmiktoite; pane hilisemaks tarbimiseks külmikusse või külmuta.

Greenis aeglase mahlapressi tofu valmistamise komplekt:

Komplekt sisaldab üht ristkülikukujulist vormi, riidetükki ja kaant. Seda komplekti kasutatakse koduseks värske tofu tegemiseks. Riie asetatakse suure vormi sisse ja sellesse valatakse mahlapressist läbi lastud tofusegu, kõige peale pannakse kaas. NIPP: Tofukomplekti riidetükki saab kasutada ka pähklipiimade kurnamiseks.